Welkom in KLEVE

 
Een goedkoop dagje uit in Kleef. Overzicht van alle bezienswaardigheden en activiteiten Kleve is een stad in het westen van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, tien kilometer ten zuiden van de rivier de Rijn, en niet ver van de Nederlandse grens bij Nijmegen en 's-Heerenberg. Verder ligt Kleef in de buurt van Duitse stad Emmerik en het bosgebied Reichswald. Kleef telt +/-50 duizend inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 100 km˛. De stad kreeg in 1242 stadsrechten. De plaats ligt op de helling van een stuwwal uit de ijstijd en is daardoor erg heuvelachtig.

Klever City Netzwerk e. V.        Opschlag 11 - 13           47533 Kleve     Telefon: 0049 2821/89509-0
E-Mail: info@klever-city-netzwerk.de            internet: http://www.klever-city-netzwerk.de

Bezienswaardigheden:
  • De Domkerk uit de 14e-16e eeuw

  • Kasteel Schwanenburg, waaraan de sage van de zwaanridder Lohengrin is verbonden.

  • De Kleefse tuinen: de graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen (1604-1679) liet in Kleef tuinen aanleggen. Deze tuinen vormden een bron van inspiratie voor Frederik Willem van Brandenburg en de Franse koning Lodewijk XIV. De Berlijnse Zoo werd aangelegd naar voorbeeld van de dierentuin in Kleef.

  •  Opa's + Oma's let op: De Dierentuin: heel leuk en voordelig om met de kleinkinderen naar toe te gaan! schuin tegenover het voormalig kuurhotel, nu museum voor beeldende kunst, bevindt zich deze Tiergarten. Het huidige dierenpark heeft voornamelijk oude huisdierrassen en een aantal Europese roofdieren zoals kerkuilen en Euraziatische lynx. Er lopen przewalskipaarden er is ook een bassin met zeehonden.

  • Haus Koekkoek: museum met daarin het werk van de Nederlandse schilder Barend Cornelis Koekkoek en van andere leden van de familie Koekkoek.

  • Museum Kurhaus Kleef; in het voormalige kuurhotel is tegenwoordig een museum voor moderne en hedendaagse kunst gevestigd. De moderne kunst bestaat uit de verzameling Ewald Mataré, wiens dochter Sonja de nalatenschap van haar vader aan de museumkring van de stad Kleef schonk.

  •  'City-Bus-Tram' start vanaf stationsplein en pendelt tussen de boven stad en beneden stad.
    Rolstoel toegankelijk, met een gezinskaart voor enkele euro's kan men er hele dag gebruik maken zie hieronder.